Brisket

3. april 2020 / Guides

Info:

Brisket kommer fra oksebrystet. Vi sælger typisk briskets udelukkende skåret af kødkvæg fra f.eks U.S.A, Canada & Australien. De kan på ingen måde sammenlignes med de danske oksespidsbryst vi tilbydes herhjemme, da de amerikanske/canadiske/australske er meget mere kødfulde og intramuskulært marmorerede. Rent slagteteknisk skæres de også anderledes end de danske. Vi sælger typisk 2 slags brisket. Full packer brisket og brisket flat.

Full packer er en hel brisket med både flat del og point del og så kommer de altså med en hel del afpuds. Op til 50% afpuds er IKKE unormalt.

Brisket flat er lidt nemmere at gå til. De kommer typisk med meget lidt afpuds og stort set klar til at smide på grillen.

Tilberedning:

Her er det ingen skam at bede om hjælp. Brisket kræver riiiigtiiig lang tilberedning ved 110 grader. Nogle af vores erfarne konkurrence grillere bruger gerne op mod 20 timer på at tilberede en brisket. Det er nødvendigt for at få dem møre, ellers får man simpelthen ikke nedbrudt bindevæv etc. Vores go to guy for brisket er Danmarks allerskarpeste BBQ Blogger, Sven Nielsen fra Boemsen.com. Her finder du hans forskellige guides til Brisket: https://boemsen.com/?s=brisket

Sous Vide:

Brisket er genialt at lave i Sous Vide, hvor den lange, temperaturstyrede tilberedning kommer til sin ret, dog vil du mangle røgsmag og den bark man opnår ved lang tilberedningstid i enten en smoker eller en pillegrill.

Spidsbryst kræver lang tilberedning for at blive mørt, men det kan klares i sous vide, og man kan så også styre hvor rødt man vil have kødet. Og kødet bliver meget saftigt. Her er der valgt 55°/48:00 for rosa/rødt kød og kødet slutbrunes på en meget varm grill (evt. med røgflis) i 2 min på hver side for at få smag og skorpe fra grillen.

Se hele opskriften her, hvor du også kan se hvordan du kan letsprænge kødet først for ekstra mørhed: Spidsbryst – sous vide og grill

Opskriften er lavet i samarbejde med sous vide-guruen Karsten Tanggaard. Du kan købe en signeret udgave af Karstens seneste bog ”Sous vide 2.0” her.

Se flere opskrifter med sous vide og grill på Karstens sous vide-blog.