Chuck Flap

Info:

Chuck Flap sidder i nakken på oksen og er en utrolig alsidig og ofte flot marmoreret udskæring. Den har en meget dyb oksekødssmag, også for dyb til nogens smag. Den er blandt de mere sjældne udskæringer vi ikke ser særligt ofte.

Tilberedning:

Chuck Flap er utrolig alsidig udskæringog kan som en af de få både laves som rødt kød OG tilberedes low and slow. Ønsker du at servere den som steg og rødt kød brunes den af på pande/grill. Herefter krydres den og steges færdig ved lav indirekte varme indtil ønsket kernetemperatur (55-58 grader for medium) For bedste spiseoplevelse skæres stykket i skiver på tværs af fibrene, hvis retning nemmes ses på undersiden af kødstykket, modsat fedtlaget. Du kan også skære din Chuck Flap på langs til Steaks og stege som sådan. Chuck Flap kan også laves som low and slow. Her krydrer man den og steger den i ovn/grill ved 110 grader i 3 timer. Herefter Pakkes den i stanniol sammen med et par smørklatter, lidt brun farin og en sjat kaffe og tilbage på grill/ovn ved 110 grader i 2 timer. Til sidst pakkes den ud af stanniol og pensles med BBQ sauce og så tilbage i grill/ovn ved de 110 grader indtil BBQ saucen lige sætter sig.

Sous Vide:

Chuck Flap egner sig også til tilberedning i Sous vide. Da stykket er meget mørt anbefaler vi at det tilberedes max 3-4 timer ved 55 grader i Sous Vide, hvorefter den brunes af på pande/grill. Skærer du din Chuck Flap til steaks anbefaler vi at give dem en time ved 55 grader i Sous Vide, før den krydres og brunes af på pande grill.