Culotte

3. april 2020 / Guides

Info:

Culotten er en klassiker på mange danske middagsborde. Desværre ofte i en ret tvivlsom kvalitet. Når du køber culottestege fra Steak-out.dk vil de altid være fra ægte kødkvæg og dermed give dig en oplevelse udover det sædvanlige. Ofte ser man voldsomt store culottestege i de danske kølemontrer, men det er fordi man ofte slagter dem forkert og lader et stykke af inderlåret sidde på culotten. Inderlåret er langt billigere og sket ikke i samme spise kvalitet som rigtig culotte. Hos os køber du kun korrekt slagtet Culotte. Ofte lader slagterierne en ret voldsom fedtkappe sidde på. Det gør man bl.a for at beskytte varen under den op til 4 måneder lange vakuum modning.

Tilberedning:

Culotten er et fantastisk stykke kød med masser af smag saft og kraft. Du får mørt kød og mulighed for den lækre crispy fedtkant mange mennesker forbinder med en lækker oksekødsoplevelse. Vi anbefaler at ridse fedtlaget i tern og brune stegen af på pande/grill. Når krølfedtet har opnået ønsket temperatur steges culotten færdig ved 130 grader indtil ønsket kernetemperatur. 56-58 for medium.

Sous Vide:

Culotten egner sig også til tilberedning i Sous Vide. med kvaliteten af vores culotter in mente anbefaler vi 5-6 timer ved 55 grader, hvorefter den brunes af på pande/grill.