Cuvette

Info:

Mange mennesker går i en stor bue uden om cuvetten og det er fordi vi er opfostret med malkekvægscuvetter af tvivlsom kvalitet. Har du først én gang spist en cuvette steg fra ægte kødkvæg så ændrer verden sig. I min ydmyge optik er en amerikansk/ candadisk/ australsk oksecuvette noget af det bedste man kan komme i nærheden af. Personligt skal jeg have en sådan serveret cirka hver 3. uge, ellers bliver jeg utidig. Og med prisen taget i betragtning er cuvetten nok det stykke kød som repræsenterer allerbedste value for money. Jeg spiser lige så gerne en cuvette som en culotte. Man får super mørt kød. Rigtig god smag og det sprøde krølfedt som mange mennesker forbinder med en god oksekødsoplevelse.

Tilberedning:

Cuvetten er et fantastisk stykke kød med masser af smag saft og kraft. Du får mørt kød og mulighed for den lækre crispy fedtkant mange mennesker forbinder med en lækker oksekødsoplevelse. Vi anbefaler at ridse fedtlaget i tern og brune stegen af på pande/grill. Når krølfedtet har opnået ønsket udseende krydres & steges cuvetten færdig ved 130 grader i ovn/grill indtil ønsket kernetemperatur. 56-58 for medium.

Sous Vide:

Cuvtetten egner sig også til tilberedning i Sous Vide. med kvaliteten af vores cuvetter in mente anbefaler vi 5-6 timer ved 55 grader, hvorefter den brunes af på pande/grill.