Flank Steak

3. april 2020 / Guides

Info:

Flank Steak har vi også et udskældt forhold til herhjemme. De er ofte ikke særligt møre og typisk forsøgt marineret i en omgang juks. Hos Steak-out køber du uspolerede Flank Steak af ægte kødkvæg i en kvalitet langt over den du finder i det gængse supermarked. Og så bliver det lige pludselig en fornøjelse at spise.

Tilberedning:

Da flank steak er et fladt stykke kød er det fremragende at intervalstege. På den måde kan du både få et stykke kød som har en flot stegeskorpe og en ensartet farve hele vejen igennem. Vi anbefaler at stege dem på en pande/grill og give dem et minut på den ene side, et minut på den anden side og så lade stykket hvile et minut. Denne proces gentager man så indtil man opnår ønsket kernetemperatur (55-58 grader for medium) Husk at skære den på tværs af fibrene ved udskæring.

Sous Vide:

Flanksteak er skåret fra slaget og er en ret sej udskæring, men ret billig og fuld af smag. Hvis den tilberedes sous vide 54°/8:00 som her, bliver den helt mør (men stadig med god tyggemodstand) og kan efterfølgende grilles for at få stegesmag og skorpe. Husk at skære den på tværs af fibrene ved udskæring.

Se hele opskriften her: Flanksteak – sous vide og grill

Opskriften er lavet i samarbejde med sous vide-guruen Karsten Tanggaard. Du kan købe en signeret udgave af Karstens seneste bog ”Sous vide 2.0” her.

Se flere opskrifter med sous vide og grill på Karstens sous vide-blog.