12. marts 2023

Sous Vide og kød fra Steak-out

Sous Vide i Danmark er eksploderet i de seneste år. Ikke mindst takket være ildsjæle som Karsten Tanggaard og hans FANTASTISKE Sous Vide bøger.

Sous Vide har virkelig sin berettigelse og er et fantastisk redskab til at opnå en flot, ensartet tilberedelse af sit kød. Min holdning til Sous Vide er ret firkantet (sådan er jeg med mange ting, måske det er nordjyden i mig) Jeg synes det giver nogen super resultater, men jeg er imod misbrug af det.

For mig repræsenterer de her forskellige udskæringer af kød, forskellige oplevelser. Den ene dag har jeg lyst til Teres Major og dermed den smag, struktur og mørhed Teres Major besidder. En anden dag er jeg måske i humør efter Flap Meat og den oplevelse det stykke kød giver. Jeg synes ikke bare man skal sous vide alt i smadder for så at ende op med at sidde og spise en omgang mos. Du skal også have i mente: Hvis du spørger efter stegetider og temperaturer inde i diverse facebook Sous Vide fora, vil råddene måske komme fra mennesker som ikke nødvendigvis er vant til at købe den kvalitet du har købt på Steak-out. dk.

Vi anbefaler dig at anskaffe Sous Vide 2.0 bogen skrevet af Karsten Tanggaard. Så er du mere end godt klædt på. Her får du nogle eksempler fra Karstens bog:

Karstens opskrifter til oksekød

Côte de Boeuf
Flank steak
Ribeye-bøf
Spidsbryst (brisket)
Tværreb

Karstens opskrifter til gris

Iberico Pluma
Iberico Presa
Iberico Secreto

Opskriften er lavet i samarbejde med sous vide-guruen Karsten Tanggaard. Du kan købe en signeret udgave af Karstens seneste bog ”Sous vide 2.0” her.

Se flere opskrifter med sous vide og grill på Karstens sous vide-blog.

Sous Vide 2.0 bogen
Sous Vide 2.0 bogen

preloader