Cote de Boeuf

19. august 2020 / Guides

Info:

Cote de Boeuf kaldes med rette bøffernes konge. Du får en KÆMPE bøf skåret af Ribeye på ben. Benet er med til at tilføre stykket masser af saft og kraft under tilberedningen. Det tager altid kegler at servere en gigantisk Cote de Boeuf midt på bordet som man så trancherer foran sine gæster.

Tilberedning:

Grundet størrelsen på en cote de boeuf (typisk over et kg) griber man den ikke an som en normal bøf. Man skal hellere se den som en steg man skærer i skiver efter endt tilberedning. Den kommer absolut bedst til sin ret hvis man bager den i ovn/grill ved lavest mulige indirekte varme. Når så stykket rammer 50 grader i kernetemperatur er det tid til at brune den af på pande/grill. Bruger du pande kan du med fordel brune den af i smør, rosmarin & hvidløg for ekstra smag.

Sous Vide:

Côte de boeuf er et kæmpestort og meget velsmagende, fedtmarmoreret kødstykke med et ben (som en kotelet). Det kan være svært at ramme den præcise tilberedning hele vejen igennem, men den klarer sous vide her med 55°/6:00 (det vil også tilberede kødet inde ved benet).

Det tykke stykke kan grilles hårdt 1-2 min på hver side uden at ødelægge det indre for meget. Se hele opskriften her: Côte de boeuf – sous vide og grill.

Opskriften er lavet i samarbejde med sous vide-guruen Karsten Tanggaard. Du kan købe en signeret udgave af Karstens seneste bog ”Sous vide 2.0” her.

Se flere opskrifter med sous vide og grill på Karstens sous vide-blog.