Grillet Sashi hakkebøf med løg.

10. september 2020 / Alle Kategorier

-Af Eddy the mad chef

Eddy René Van Bragt er et kendt navn på den danske BBQ scene og har optrådt i et hav af TV programmer med grill i højsædet. Med 2 DM titler under bæltet er han bestemt ikke en hvem som helst og har været en utroligt kær sparringspartner for mig lige siden vi startede Steak-out i 2015.

Her kommer opskriften på:

Grillet Sashi hakkebøf med løg

4 personer

Ingredienser

800 gr. hakket Sashi oksekød, 4 skiver bacon

syltet løg: 1 dl. sukker. 1 dl. klar eddike. 4-5 blade ramsløg. 4 skalotteløg. salt & peber

Løgsauce: 2 alm. løg. 2 rødløg. 2 dl. balsamico. 2 dl. rødvin. 2 spsk. rørsukker. 1 spsk. smør. 1 stk. okseboulion terning.

Stegte hvidløg: 2 hele hvidløg. 2 spsk. smør. salt & peber

Fremgangsmåde Syltet løg: Giv eddike, sukker, salt og peber et hurtigt opkog, og lad det køle af. Skær top og bund af løget og del det på langs, ”pluk” løget fra hinanden og læg dem i lagen og tilsæt hakket ramsløg. Stegte hvidløg: Pil hviløgene i små fed, og kom dem i en gryde med koldt vand, giv dem et opkog og hæld vandet fra, tilsæt nyt koldt vand og kog op igen, dette gøres 4 gange. Lige før servering, smørristes hvidløgne i en alubakke på grillen.Løgsauce: Skær løgene ud i halve ringe, og sauter dem af i smørret, tilsæt sukker, balsamico, rødvin og boullion terningen og lad det simre til alle løgene er blevet bløde og møre, dette tager ca. 20-25 min.Bøfferne: Form kødet i 4 store flotte hakkebøffer og tag bacon rundt om i kanten, krydre med salt og peber. Grill bøfferne af ved direkte varme, og giv dem ca. 5-6 min på hver side.Anret det hele som på billedet og server evt. nye kartofler ved siden af.

-Velbekomme