Indisk lam med frisk mango chutney, naan brød & borani

10. september 2020 / Alle Kategorier

-Af Eddy the mad chef

Eddy René Van Bragt er et kendt navn på den danske BBQ scene og har optrådt i et hav af TV programmer med grill i højsædet. Med 2 DM titler under bæltet er han bestemt ikke en hvem som helst og har været en utroligt kær sparringspartner for mig lige siden vi startede Steak-out i 2015.

Her kommer opskriften på:

Indisk lam med frisk mango chutney, naanbrød & borani

4 personer 

Ingredienser 1 lammekølle ca. 1,8 kg. Her anbefaler vi vores New Zealandske lammekølle.

Marinade: 3 store fed hvidløg 1 stort alm. løg 30 gr. frisk ingefær 1 rød + 1 grøn mild chili ½ tsk. fennikelfrø ½ tsk. revet muskatnød 1 kanelstang ½ tsk. stødt koriander 1 tsk. stødt spidskommen 2 tsk. gurkemeje ½ tsk. peber 2 tsk. salt 4 tsk. æbleeddike 1 ds. kokosmælk

Frisk mango chutney: 1 mango 1 rødløg 20 gr. frisk ingefær ½ rød peber 1 fed hvidløg 50 gr. Akaciehonning ½ lime (saft) 3 spsk. sød chilisauce 5-6 stilke koriander Salt og peber  Spinat yoghurt dip ala Borani: 1 løg 3 fed hvidløg Lidt smør ½ tsk. gurkemeje ½ tsk. stødt spidskommen ½ tsk. karry ¼ tsk. stødt kanel 250 gr. frisk spinat 250 gr. græsk yoghurt Salt og peber 30 gr. frisk persille 250 gr. græsk yoghurt 

Naan Brød: 25 gr. gær 1 spsk. sukker 1 tsk. salt 1 dl. vand 1 dl. mælk 1 æg 400 gr. hvedemel Lidt smeltet smør Flagesalt Jomfru i det grønne

Fremgangsmåde Lammekølle: Alt, på nær kokosmælk, sauteres af på en pande og kokosmælken tilsættes. Dette køles herefter af.  Lammekøllen ridses på kryds og tværs og kommes i en stor frysepose sammen med marinaden og ligges på køl i ét døgn. Grilles ved 190 grader i 1 time og 50 min. ved indirekte varme. Derefter bør lammekøllen hvile 15 min. inden udskæring. Mango chutney: Mango, rødløg, rød peber og ingefær skæres ud i fine små tern og vendes med resten. Koriander og hvidløg hakkes og vendes i. Må gerne trække 4-6 timer. Spinat yoghurt dip ala Borani: Løg, hvidløg hakkes og sauteres af i lidt smør. Tilsæt krydderierne og den friske spinat som er skåret lidt groft - lad spinaten falde lidt sammen og vandet dampes væk. Tilsæt de 250 gr. yoghurt og køl af. Når det er kølet af tilsættes det sidste yoghurt og det hakkede persille. Naanbrød: Gæren opløses i vand/mælk og herefter tilsættes salt, sukker og ægget. Rør dejen rundt (evt. i røremaskine) og tilsæt 400 gr. mel og ælt dejen i ca. 6 min ved lav hastighed. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse under et viskestykke. Del dejen ud i 12 boller og lad dem hæve 15 min. ekstra. Start din grill og læg en pizzasten på og lad grillen blive ca. 250-300 grader. Bollerne rulles ud til aflange ”pizzabunde" og pensles med smeltet smør. Drys flagesalt og jomfru i det grønne på og bag dem ca. 3-4 min. eller til de har fået farve. Serveres også med ris.