Bacon Jam

-Af Eddy the mad chef

Eddy René Van Bragt er et kendt navn på den danske BBQ scene og har optrådt i et hav af TV programmer med grill i højsædet. Med 2 DM titler under bæltet er han bestemt ikke en hvem som helst og har været en utroligt kær sparringspartner for mig lige siden vi startede Steak-out i 2015.

Her kommer opskriften på:

Bacon Jam

500 gr. Bacon i skiver skåret i mini tern

1 spsk smør 500 gr.

Fint hakket løg

3 fed presset hvidløg

8 stilke frisk timian

120 gr. Brun farin

1 dl. Æble eddike

2 spsk. Mørk balsamico

3 dl. Vand + 1 okse bouillon Smag til med salt, peber og Tabasco

Brun bacon af ved 2/3 varme, tag bacon fra og simre løg, hvidløg af i fedtet fra bacon, tilsæt timian. Vend baconen tilbage & tilsæt brun farin, æble eddike, balsamico. Lad det “dampe” lidt af & tilsæt vand og bouillon, lad det simre ved svag varme 1 time, smag til med salt, peber og Tabasco.

-Velbekomme