Skirt Steak med Chimichurri sauce

-Af Peter Braun

Peter er en af vores fantastiske stamkunder og udover at være bidt af amerikansk fodbold (Green Bay Packers er yndlingsholdet), er han også en ivrig konkurrencegriller. Og ikke mindst en meget dygtig en af slagsen. Her begår han sig på holdet Taunting Tailgaters hvor han har været med til at høste en del fine placeringer.

Skirt steak med Chimichurri sauce til 4 personer 

Dette er en af mine ynglingsopskrifter. Nem at lave, fyldt med smag og fantastisk dagen efter hvis der er rester (men det er der nok ikke).

Ingredienser:

1 kop frisk finthakket persille

1 kop frisk finthakket oregano

4 fed finthakket hvidløg

1½ tsk. Chilli flager

¼ kop rødvinseddike

½ kop Ekstra jomfru oliven olie

Salt

Peber 

1 kg Skirt steak – naturligvis fra Danmarks bedste kødleverandør – Steak-Out

Fremgangsmåde:

Chimichurrien er nem at lave. Bland alle ingredienser sammen og lad den stå og trækket et par timer på køl.

Jeg foretrækker at holde skirt steak’en simpel – også fordi der er så meget knald på smagen fra chimichurrien. Derudover, så smager skirt steak fra Steak-Out jo bare fremragende i sig selv, så der er ikke behov for at overdøve kødet.

Jeg laver skirt steak ved at trimme den for hvad der måtte være tilbage af hinde. Den er typisk allerede taget af på skirt steak fra Steak-out, men skulle der sidde lidt, så skal det væk. Fuld knald på kulgrillen og så skal de have et minut på hver side og så hen at hvile på en tallerken med folie løst henover sig i to minutter. Derefter får de endnu et interval på et minut på hver side og så hvile igen. Dette gentager du indtil kødet har en temperatur på omkring 55 grader (det skulle gerne være let medium – jo flere gange du øver dig, jo bedre bliver du til at ramme den temperatur du gerne vil have, så køb et godt termometer). 

Et stykke skirt kan være meget langt, så del det gerne i to. Så bliver det også nemmere at skære de ca. ½-1 cm tykke skiver – de skal nemlig skæres på tværs af fibrene i kødet for at sikre den absolut bedste oplevelse. 

Serveres med en hasselbagt kartoffel og skal der lidt ekstra dyppelse til kartoflen, kan man hurtigt lave en kold bearnaise ved at tage et bearnaisepulver og røre op med creme fraische. Salat behøver man absolut ikke, da hele chimichurrien jo er lavet af grønne ting ☺

-Velbekomme